Vivendi's Canal+ chce odkupit MultiChoice

Jediné omezení: pouze vše kolem satelitní techniky, příjmu apod.
Pokud se chcete bavit o něčem jiném, tak to patří jinam!

Moderátoři: EnoSat, Steiner, cityglam1

Pravidla fóra
Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Pre vkladanie logov a podobných súborov treba využiť možnosť vloženia ako prílohy a nie ich vkladať do príspevkov ako XX riadkové texty.
5. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
6. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .
Odpovědět
Uživatelský avatar
Warder
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 653
Registrován: 05.duben 2007 - 9:32

Vivendi's Canal+ chce odkupit MultiChoice

Příspěvek od Warder »

JOHANNESBURG 8. apríla (TASR) - Francúzska mediálna skupina Vivendi's (VIV.PA), urobil v pondelok povinnú ponuku v hotovosti na kúpu všetkých akcií juhoafrickej vysielacej spoločnosti MultiChoice (MCGJ.J), obe spoločnosti uviedli, že ešte nevlastní 35 miliárd randov (1,9 miliardy dolárov).
Táto ponuka za 125 randov za akciu nasleduje po indikatívnej ponuke 105 randov zo strany Canal+ 1. februára, ktorú MultiChoice odmietla ako výrazne podhodnocujúcu spoločnosť.
Potrebu urobiť povinnú ponuku vyvolal Canal+, najväčší akcionár MultiChoice, následne zvýšil svoj podiel vo firme nad hranicu 35 %. Jeho nová ponuka oceňuje MultiChoice, v ktorej teraz vlastní 36,6% podiel, na približne 55 miliárd randov, podľa výpočtov agentúry Reuters.
Do 0759 GMT akcie v MultiChoice vzrástli o 3,7 % na 116 randov.
Dohoda by vytvorila panafrickú vysielaciu veľmoc s približne 31,5 miliónmi predplatiteľov vo viac ako 50 krajinách, ktorá by mohla poskytnúť africký obsah globálnemu publiku, ako aj súťažiť v medzinárodnom meradle.
Francúzska mediálna spoločnosť má široký dosah vo francúzsky hovoriacich afrických krajinách, zatiaľ čo MultiChoice má silnejšie zastúpenie v anglicky hovoriacich krajinách vrátane Južnej Afriky, Nigérie a Kene.
Canal+ uviedol, že verí, že konkurenčné prostredie pre africký mediálny a zábavný priemysel prejde ďalšími hlbokými zmenami, pretože kontinent rýchlo prijme širokopásmový a mobilný internet. Adopcia smartfónov tiež stúpa.
„Skombinovaná skupina by mala lepšiu pozíciu na riešenie kľúčových štrukturálnych výziev a príležitostí vyplývajúcich z progresívnej digitalizácie a globalizácie mediálneho a zábavného sektora,“ uviedli spoločnosti.
Nezávislá rada spoločnosti MultiChoice vytvorená pre transakciu teraz zváži ponuku.
Canal+ si vyhradzuje právo na nákup ďalších akcií MultiChoice na trhu počas trvania ponuky. Ak by francúzska spoločnosť kúpila tieto akcie za viac ako 125 randov za kus, je podľa vyhlásenia povinná zvýšiť ponukovú cenu.

Zdroj Reuters
------------------
Nosce te ipsum.
Odpovědět

Zpět na „Volná diskuse“